Selasa

Dermasiswa Tunku Abdul Rahman

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pengumuman

Yayasan Tunku Abdul Rahman (YTAR) mempelawa permohonan daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk dihadiahkan DERMASISWA TUNKU ABDUL RAHMAN. Dermasiswa ini diwujudkan untuk mengenang jasa Almarhum Y.T.M. Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj sebagai Perdana Menteri Pertama dan Bapa Kemerdekaan Malaysia. Penerima akan dipilih daripada graduan cemerlang dari Institusi Pengajian Tinggi Awam Negara yang berasal daripada keluarga miskin dan daif.

SYARAT-SYARAT PERMOHONAN
Syarat Asas
(i) Warganegara Malaysia.
(ii) Tamat pengajian Ijazah Sarjana Muda Institusi Pengajian Tinggi Awam diantara hingga Tamat pengajian Ijazah Sarjana Muda Institusi Pengajian Tinggi Awam diantara 30 September 2011 Anda tidak perlu tunggu selepas Majlis Konvokesyen untuk memohon. Keputusan peperiksaan dan transkrip lengkap memadai.
(iii) Berlatarbelakang keluarga miskin.
(b) Syarat Kelayakan Akademik dan Ko-kurikulum
(i) Memperoleh keputusan cemerlang Ijazah Sarjana Muda dengan PNGK / CGPA 3.50 atau lebih.
(ii) Memiliki kualiti kepimpinan dan penyertaan yang cemerlang/ aktif dalam ko-kurikulum.

KADAR DERMASISWA
Amaun dermasiswa dan bilangan penerima akan ditentukan secara muktamad dan mutlak oleh Lembaga Pemegang Amanah YTAR. Sumbangan akan diberi dalam bentuk bayaran balik pinjaman PTPTN untuk peringkat ijazah pertama sahaja.

PERMOHONAN
Semua Permohonan mesti dibuat dengan sokongan Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar) universiti anda.Jika tidak ia akan ditolak.
Tarikh tutup permohonan : 30 September 2011.
Hanya calon yang disenarai pendek akan dihubungi.
Pemohon yang tidak dihubungi selepas 3 bulan dianggap tidak berjaya.
Layari

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tiada ulasan:

Lihat juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...