Rabu

sifir beli belah

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

secara sifirnya
apabila tiga orang perempuan dan seorang lelaki ke pasar raya
maka lelaki nan seorang itu akan mengalami penderaan yang maha hebat
mana taknya
penat mengekor perempuan yang tiga itu ke sana ke mari
(ke kedai baju dalam contohnya)
http://1.bp.blogspot.com/-C_9P7e4lTjs/TkdqlDfXNHI/AAAAAAAAAW8/BcVG3-vV-Bs/s640/shopping_cartoon.jpg
sebenarnya
terkejut betul tengok perempuan membeli belah ye 
sangat menakutkan ya kawan-kawan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isnin

Welcome to Kampung Radioaktif

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ini memang senggama minda!
sangat kelakar dan sinikal yang tajam!
penuh dengan sinikal cerminan budaya Malaysia
yang digarap dengan santai dan bersahaja
video pendek ini sebenarnya rentetan kontroversi Lynas (apa tu Lynas?)
yang memproses nadir bumi (rare earth)
 kalau Abg Khalid ada zombi Kg Pisang
Liew Seng Tat ada mutan versi Gebeng, Pahang
 part mutan terbalik,
tangan dalam seluar,
pisang mutasi,
bedak sejuk,
plastik oksigen,
dengan 'abang' kaki empat memang 'rare' habis
http://max-cdn.loyarburok.com/wp-content/uploads/2011/11/331661_279178732093380_278252872185966_1260777_591062063_o-345x450.jpg
tahniah
teruskan usaha korang


Fb fan page
Kampong Radioaktif




tiba-tiba teringat cerita zombie aku dulu

zombie apocalypse: are you ready?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ahad

rapsodi hidup

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


tingkatan 5
masa tu Tupet Hihop baru meletup
jadi aku juga teruja Tupet Hihop meletup
(tak tahu kenapa)
maka belajarlah aku berBreakdance
(tarian patah...kalau main salah boleh patah)
dan buat lagu-lagu rentak hip hop ni
(ok...tak ada lagu pun, cakap laju je)
dan gaya itu aku terbawa-bawa 
dalam percakapan dan penulisan dalam blog
kalau dulu kalau nak tulis satu entry
mesti dengar instrumen lagu hiphop (tanpa suara)
dapatkan rentak untuk mula berkarya
(ok..sudah bocor rahsia)
tapi itu dulu
sekarang tulisan sudah kaku
macam hantu
perangai haru biru
serabai tak menentu
otak beku 
bukan saja cakap laju
mengajar bahasa pun sudah terbelit lidah

http://www.popsci.com/files/imagecache/article_image_large/articles/frozenbrains.jpg


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Malique featuring Jamal Abdillah – Aku Maafkan Kamu (lirik)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
seperti biasa Malique dah keluar satu lagi lagu baru. 
dan sekali lagi lagu-lagunya sememangnya menyengat dan sinis
kan seni sastera tu cerminan manusia
maka lagu ini juga paparan rencah hidup manusia
oh ya dengan sedikit dendam-maaf?
http://www.xfm.com.my/getattachment/Interaktif/X-BUZZ/September-2011/XFM-X-Klusif--Malique,-Aku-Maafkan-Kamu-dan-TKO/Screen-shot-2011-09-20-at-11-54-21-AM-(2).png.aspx?width=210&height=210


Malique feat Jamal Abdillah – Aku Maafkan Kamu

aku minta maaf di atas segala perbuatanku. ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan

(intro) (jamal abdillah)

ada teratak di hujung kampung

bawah cermin kopak ada kotak

tersembunyi dalamnya ada tempurung

sembunyi bawahnya katak melalak

Lihat juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...