Jumaat

Ultraman bagi mesej banjir Thailand


kerjasama antara pihak Japan dan Thailand
mula-mula bahasa Thailand kemudian barulah bahasa Inggeris.

Khamis

Spam Bank Islam Pula

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
anda bank islam akaun profil keperluan kepada boleh dikemaskini

Masuk kepada anda akaun kepada mengemas kini anda profil

klik di sini kepada Masuk


Bank Islam Malaysia Berhad 

sumber: Gmail
sejak bila aku ada akaun di Bank Islam?
sejak bila Bank Islam bahasa macam haram?
kahkahkah
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Belanja cikgu makan ya


http://nashzoeria.files.wordpress.com/2009/02/cikgu.jpg?w=500&h=300
ini yang syoknya bila mengajar di pedalaman. jimat gaji aku sebulan.


Pelajar : Assalamualaikum cikgu..,,,:)..,,cikgu nak tak Rm10.00 tu


Guru : waalaikumsalam. rm10.00 untuk apa?


Pelajar : bukankah cikgu ada minta pagi tadi..,,,


Guru : Ooooo....hahahahahh...saya main-main saja. itu hak kamu


Pelajar : kalau saya nak bagi macam mna?


Guru : tak payah la. baik simpan duit tu. kalau terdesak nak guna ada la duit.belanja saya makan di kantin contohnya.


Pelajar : hahahahhaha...betul nie..,,,,cikgu tak nak..,,,??? gaji lama lagi..nanti saya belanja cikgu.
:)


Guru : kahkahkah

Rabu

AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA
 http://2.bp.blogspot.com/-bMcPAzRn5To/TV8-Mw-BFyI/AAAAAAAAApI/J5LRkcrjV-Y/s1600/kertas%2Bpada%2Bcermin%2Bbelakang.jpg
Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN
http://4.bp.blogspot.com/_La896vZ0kV8/TTh50V4zGNI/AAAAAAAAAPc/dlpjrbd6Wyc/s1600/DSC06666.JPG
Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Zaman la mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat


sumber: FB

Selasa

Bungkusan genit warna ungu

pulang ke meja guru siang tadi, 
terletak kemas satu bungkusan genit berwarna unggu. 
rupanya hadiah pemberian daripada pelajar Pra-U.
dengan titipan "doakan kami berjaya".
walaupun kecil tapi sangat bermakna.
sebenarnya
bukan ini yang aku minta.
cuma berharap mereka berusaha
hingga ke minit terakhir perjuangan.
dan
mohon halalkan jika saya terlupa dan leka
ketika mengajar membaca-mengeja
teringat kata seorang sahabat
"sudah menjadi zikir buat sang guru mendoakan kejayaan murid-muridnya"

http://reigninggifts.com/images/BridalSnowglobe2536172.jpg

Hadiahnya seperti ini,
tapi bukan seperti yang ada di dalamnya.
cuma aku ingin seperti yang di dalamnya saja.

Beban Mengemas Meningkat

Persidangan Majlis Pencuci se-Malaysia
http://www.cheapukshopping.com/wp-content/uploads/2011/05/Henry-1100W-HVR200-Vacuum-Cleaner.jpg

Pengerusi : Baik, ada yang mengadu mengapa prestasi kerja kita merudum. mengemas pun tak sempurna.
Pak Adam : Bagaimana kami nak kemas dengan sempurna. tugas pencuci sekarang bukan macam pencuci zaman dahulu. banyak sangat halangannya. sampah dah tak macam dulu. kalau dahulu kerja pencuci mencuci sahaja, sekarang para pencuci dah dibebankan dengan tugas pengkeranian.

Pengerusi : Baik, kita naikkan gaji pencuci, adakan cuti khas untuk mereka

semenjak itu Pak Adam datang kerja naik Merc!

cikgu ape cer?

Isnin

Just Be More Awesome!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Everyone i know is getting married or pregnant. 
i'm just getting more awesome"

credit to: Nabila Putera
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lihat juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...