Sabtu

cara menghidupkan api menggunakan kondom

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

biasanya kondom digunakan untuk mengelakkan kehamilan atau jangkitan kuman
tapi kali ini lain pula
Kondom + Air = Api


sekarang dah ada sebab untuk bawa kondom ke hutan. hahahahah (gelak jahat)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

how to troll on tv and get famous like Gandalf on Acid

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
video ini dicekau dari blog Lukmanmaat
disebabkan video ini sangat kelakar jadi Q ambil keputusan untuk kongsikan dengan semua
kelakar terbahak-bahak okey


meow!
wof!
oink!
siap ada fan page di FB lagi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jumaat

Saya terkejut dijadikan simbol seks

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
KERAKKARAK


macam-macam artis kita la ni
dedah sana dedah sini
bila orang kata seksi
dia tepis separuh mati
katanya biasa begini
mak bapak pun sudah lali
apa nak jadi manusia hari ini
dedah sana dedah sini

hai lah jasad
hai lah nyawa
selagi tidak terkambus tanah
tidak mahu bungkus badan agaknya
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Khamis

Siapa tekan loceng?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
videonya ringkas tapi lawaklah
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selasa

Bagaimana magnet dibuat?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://wpcontent.answcdn.com/wikipedia/commons/thumb/0/08/MagnetEZ.jpg/220px-MagnetEZ.jpg
selama ini kita cuma tahu apa itu magnet
tapi kita tak tahu bagaimana magnet dihasilkan
~~~~~~~~~~~~~~~~
artikel dan sejarah magnet boleh dibaca di sini
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pembayaran menggunakan Barcode juga boleh silap

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hati-hati dengan penggunaan Barcode?
ya, penggunaan Barcode sememangnya memudahkan proses pengiraan harga barangan di gedung-gedung pasar raya besar. namun begitu, adakah penggunaan Barcode boleh dipercayai 100%? adakah maklumat yang dipaparkan di skrin komputer menunjukkan barangan yang sama anda beli? adakah harga yang dipaparkan sama dengan harga yang ditunjukkan sebelum pembelian?
baik. mari kita jawab satu persatu.
apa itu Barcode atau Kod Berpalang? 
sudah tentu masyarakat di Malaysia sudah tidak asing dengan penggunaan Barcode iaitu palang berjalur berwarna hitam yang biasanya terletak dibahagian belakang sesuatu produk dan biasanya kod ini digunakan untuk mengelaskan jenis barang dan harga. jika ia memudahkan mengapa menjadi isu? 

begini, tidak ada masalah yang timbul dalam ciptaan dua orang mahasiswa Drexel Institute of Technology iaitu Bernard Silver dan Norman Joseph Woodland pada tahun 1948. 
apa yang ingin Q jelaskan adalah kepekaan kita dalam memastikan kita tidak ditipu dalam senyap. bagaimana? mari Q tunjukkan contoh.

Isnin

Ilusi Optik Hinoptik - 2

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cuba gerakkan mata ke kiri dan ke kanan
selama seminit
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://l.yimg.com/a/i/us/ga/buzz/feature/vg31/psychedelic-screen-melt-580x362.jpg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dengaaaaaaaaaar cakap aku 
mulai sekaraaaaaang 
bil elektrik tak naik~
bil air tak naik~
barang runcit tak naik~
minyak tak naik~
semua tak naik~
ayam tak naik
kerajaan sentiasa baik~
bir halal baik~
cuma nafsu kau saja yang naik
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Datang Bulan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://2.bp.blogspot.com/_9YS__D-qZXo/STS-xJqPeYI/AAAAAAAAAFc/MMc2jKS0qTg/s320/bulan+tersenyum.jpg

Pada suatu hari Zaidi murid kelas satu Mawar ditugaskan gurunya mencari sebuah gambar yg menarik untuk diceritakan di bilik darjah keesokan harinya.
esok paginya giliran Zaidi untuk tampil ke depan kelas dan menyampaikan hasil tugasannya. Zaidi menunjukkan gambar sebuah bulan yang diberi judul Datang Bulan.

Guru :”Didi apa yang menarik dari gambar ini?”
Zaidi :”Saya sendiri bingung apa yang menarik dari datang bulan.Yang jelas setelah kakak saya menyatakan terlambat datang bulan selama dua bulan.
Ayah saya tiba-tiba sakit jantung, ibu menangis seperti hesteria, dan anak bujang sebelah rumah bunuh diri.”
Guru :”???….

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ahad

Kerabu Mangga Spesial

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hari ini dapur aku berasap
ok tipu
tak masak pun
kerabu mana ada masak
tapi hari ni aku buat menu istimewa
KERABU MANGGA
disebabkan hasil kerja aku selalunya comot
tapi jangan risau
masih ada rupa kerabu
hahahaha

http://daftarwarisan.heritage.gov.my/admin/mypicture/20090122_114501_9024_Kerabu%20Mangga%20Muda.jpg

aku ikut resepi ini

Lihat juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...