Sabtu

selagi Ali, Ah Cheong dan Rajan boleh berbuka puasa bersama

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Salam Kemerdekaan Ramadan
 10 hari menuju Hari Kemerdekaan
syukur diri bebas beragama
tiada terhidu hampas dan hama
dari torpedo dan mortar raksasa
syukur ramadan bersama keluarga
bukan berbuka disebelah pusara
Ah Cheong, Rajan kini boleh sama ikut berpuasa
bersahur bersama, berbuka bersama
cuma ikut suka dia mahu makan bila
beli belah di Bazar Ramadan bersama
...

entry ringkas penghapus dosa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ape kejadahnya kau mencari password
cikgu beromen dengan anak murid
asstagfirullahalazim
bile mase pulak aku buat entry pasal beromen ni
dengan cikgu pulak tu
What The Fun?
aisehmen...psikopath la kau ni
dah dah pergi main jauh-jauh
syuh...syuh...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pregnancy Tips

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tips orang mengandung?
apekejadahnya Q memberikan tips orang mengandung padahal sendiri tak pernah alami?
hahahah
sebenarnya Q nak beri tips ni kepada teman-teman 
yang sekarang ni sedang sarat mengandung
adeh...muda-muda lagi dah dapat banyak anak buah
ape nak buat sendiri belum bikin
hahaha
and now u can call me Uncle Q

Pregnancy Tips for the good healthbaby

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jumaat

Woman in Computer Word

Types Of Woman:



HARD-DISK Woman:

She remembers everything, FOREVER.



RAM Woman:

She forgets about you, the moment you turn her off.



WINDOWS Woman:

Everyone knows that she can’t do a thing right, but no one can live without her.



EXCEL Woman:


They say she can do a lot of things but you mostly use her for your four basic needs.



SCREENSAVER Woman:

She is good for nothing but at least she is fun!



INTERNET Woman:

Difficult to access.



SERVER Woman:

Always busy when you need her.



MULTIMEDIA Woman:

She makes horrible things look beautiful.



CD-ROM Woman:


She is always faster and faster.



E-MAIL Woman:

Every ten things she says, eight are nonsense.



VIRUS Woman:


Also known as “WIFE”; when you are not expecting her, she comes, installs herself and uses all your resources. If you try to uninstall her you will lose something, if you don’t try to uninstall her you will lose everything.

Peraduan Raya dalam Kenangan 2010

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam kawan-kawan
akhirnya Q sambutlah salam cintaku padanya~
tetibe nyanyi lagu Alleycat pulak
terima kasey!!
ok fokus...suka sangat lari topik. huhuhu
akhirnya Q menyahut seruan azan...
lari topik lagi
tarik napas...
akhirnya Q menyahut cabaran sahabat Q ini iaitu en Poet yang ganteng itu
untuk menyertai pertandingan yang beliau cipta


Peraduan Raya dalam Kenangan

walaupun Q punya banyak gambar-gambar menarik ketika Aidilfitri

Mari berdansa tak kira pagi, petang mahupun bulan puasa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mari berjoget
 
dan ini untuk kau
hahahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Khamis

Hati lelakiku tercabar dibulan Ramadan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ini adalah entri biru
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

prolog
"yang dikejar tak dapat
yang dikendong keciciran"
....................

Fiq feat Mirwana - Manifestasi Cinta

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fiq feat Mirwana - Manifestasi Cinta

Rabu

Bed Intruder-Antoine Dodson

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Siapa Antoine Dodson?
http://www.bestweekever.tv/bwe/images/2010/07/antoine-dodson-t-shirt-2.jpg
Ceritanya bermula begini. pada satu malam rumah mereka telah dipecah masuk oleh seorang yang tak dikenali. dalam tengah asyik nak mencopet tu si adik Antoine Dodson ni terserempaklah dengan lelaki tu dah menjerit sekuat-kuatnya. keadaan itu disedari oleh Antoine akhirnya lelaki itu melarikan diri. dan yang peliknya lelaki itu dah tertinggal baju dan cap jari (memang senang nak trace la kan)
amarannya kepada penceroboh tu

Adakah polis kita kreatif?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sejahtera kawan-kawan
sebelum Q nak katakan sesuatu tengok video bawah ni dulu okey

apa pendapat kawan-kawan?

dapat award lagi dari Zalin yang sempoi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam kawan-kawan
hari ni Q nak war-warkan yang Q sudah dapat satu award
sori bro Zalin
lambat sikit publish
dah berkurun dah
ok ni dia

thanks to
once i talk
http://zalinzone.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Terima Kasih Kak Alinac yang Beutilicious itu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sejahtera kawan-kawan
kecil tapak tangan, nyiru hamba tadahkan
untuk pengetahuan kawan-kawan
baru-baru ni kak Alinaclover  yang shumel itu
 ada umumkan yang Q ni follower bertuahnya yang ke-250nya
dan berjanji akan berikan sesuatu sebagai tanda penghargaan

.
alinaclover
http://www.alinaclover.com
.

Best Birthday Celebration Contest

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Salam sejahtera kawan-kawan
memandangkan mood sertai contest semakin subur
Q nak meneruskan kesinambungan ini dengan menyahut cabaran yang dianjurkan oleh
saat ku kau pilih
wah.........romantiknya suka dengan nama tu
tapi Q bukan mahu beromantik 
tapi mahu sertai contest 
 
 how to join?

Selasa

Mamat jalang-jalang cari makang

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
salang sejahtera kawang-kawang
kalau entry lepas Q cube belajar banyak dialek
dialek Pahang, dialek Kelantan
arini Q nak belajar dialek Terengganu pulak
nganu kite~
Flag of the Malaysian state Terengganu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mamat rase malassang nök bangung tiddo. Nye gulling-gulling atah katil. Pusing kiri, pusing kanang. Serba dök kene dia berase. Mök Lijöh blèbèr hanyaar kot luör pitu, "Mat! Matahari nök tinggi galöh döh nim, ka'ak rezeki kalu bangung lèwat-lèwat. Mung tak dök kheje ke ari nim?"

Isnin

Cinta lelaki terhadap perempuan


Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan.Hati lelaki yg dianggap keras selama ni,tiba-tiba semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dengan relanya



Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat ape sahaja utk kekasihnye.sekeras manepun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hati dilukai.Utk melihat lelaki menangis amatlah payah,diantara tanda-tanda lelaki yg jatuh cinta dengan hebat ialah:



1.Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu utk kekasihnye dengan rela bukan kerana terpaksa.

2.Dia sentiasa ingin menghiburkan hati kekasihnye dan berubah menjadi org yg kuat bercakap.

3.Dia banyak menasihati kekasihnye kerana dia sayangkan kekasihnye

4.Dia akan berusaha mengongkong kebebasan kekasihnye kerana perasaan cemburunye yg meluap-luap

5.Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnye

6.Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnye kerana dia sentiasa berasa curiga.

7.Dia tidak suka lelaki lain rapat dengan kekasihnye.

8.Dia mudah rasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnye tidak menumpukan sepenuh perhatian padanye.

9.Adakalanye dia seperti seorg anak kecil yg meminta perhatian kerana dia mahukan kekasihnye melayannye lebih dari org lain.

10.Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup menbantu kekasihnye melakukan ape saja.

11.Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnye.

12.Dia akan menggelabah apabila kekasihnye berjauhan daripadanye terlalu lama.

13.Dia sentiasa memastikan keselamatan kekasihnye.

14.Dia mementingkan kekasihnye dari dirinye sendiri.

15.Dia kerap bertanya adakan kekasihnye mencintainye kerana dia merasa kasihnye lebih kuat dari kekasihnye

16.Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannye.

17.Dia akan cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnye walaupun terpaksa menunggu kekasihnye dengan sabar

18.Dia membanggakan kekasihnye depan org lain.

19.Kalau dia ditinggalkan oleh kekasihnye,ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharapkan kekasih kembali padanye.

20.Apabila timbul org kedua,dia akan hilang akal dan sanggup buat pe saja utk merebut kembali kekasihnye.

21.Dia menganggap kekasihnye sebagai org yg paling dipercayainye dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawa sendiri.

22.Dia tidak akan berlaku curang pada kekasihnye namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinye belum 100% mencintai kekasihnye.

23.Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya utk seorg perempuan…(sebab dorang rasa air mata dorang tue mahal sangat…n dorang nie EGO) < — Yang nih je aku sokong!!



korang xcaye ker? pompuan mane caye laki !!

Selipar buruk aku pun kau nak rembat!

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
credit to Lambok

Selipar buruk aku pun kau nak rembat
kat surau pulak tu
kalau ye pun tinggalkan la terompah sepasang dua

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Contest Teman Sejati By Emieysandra

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sejahtera
nampaknya Q sedang demam giveaway
mana taknya siap buat "Giveaway & Contest Marathon Entry Post"
tak tahu hantu give away mane yang telah merasuk Q agaknya
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
untuk pertandingan kali ni Q terpanggil untuk menyahut cabaran yang terdapat dalam blog

 

maka inilah hasilnya
.
.

Ahad

Peraduan copy paste raya

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Memory: 1GB
Accessories: Earphone, CD, Manual, USB Cable & Battery Charger
Bagi yang nak menang MP4, Copy & Paste ayat di bawah:
Raya tahun ni saya nak layan lagu Selamat Hari Raya, Balik Kampung, Dendang Perantau dan lain-lain dengan MP4 yang dihadiahkan oleh MediaHehe..
Kalau terasa nak MP4 ni gak, boleh usha www.gambarhehe.com

Bagi yang nak menang Kamera Digital, Copy & Paste ayat di bawah:
Raya tahun ni saya nak tangkap gambar kuih semperit, lemang Pak Ali, ketupat rendang dan semualah dengan Kamera Digital yang dihadiahkan oleh MediaHehe..
Kalau terasa nak Kamera Digital ni gak, boleh usha www.gambarhehe.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Give away hok jantan malu masuk ambo masuk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sejahtera sek-sek kawe
hari ni Q nok ghoyak sikit kat mu ni
Q nak sertai giveaway kak Nor
ha...koya blana mu Q nok join giveaway hok tino
la...buat pekdoh malu doh ambo ade mother so ambo join la
mane tau menang boleh bagi kat parent ambo
tak gitu my pren

Di mana akan ku cari ganti

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Salam sejahtera
kali ni Q nak join satu contest yang dianjurkan oleh
aku mencari cinta
http://akumencaricinta.com/


eh...eh..bukan Q mencari cinta tapi blog ni namanya gitu
kalau Q nak cari cinta Q buat blog
7 hari mencari cinta
boleh? hahahaha
ok...berkenaan dengan pertandingan tu
Q pertaruhkan not so puisi yang Q pernah postkan tentang kehilangan talipon bimbit sebelum ni. baca di sini

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(sila tekan lagu kelabu untuk baca)
mode: sedih
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kehilanganmu merentap semangatku
kau pergi membawa seribu satu memori
rakan, teman, kawan
nangis tak berlagu
kaku
lesu
syahdu berlalu
pemergianmu bukan satu kecuaian
mungkin nasib telah tertulis
yang kau akan meninggalkan aku
sejak dua menjak ini pun kau sering menunjukkan tanda
tanda yang merenyahkan
tanda kau akan meninggalkan diriku
selamanya
perginya bertanda tanya
biarlah orang kata perginya berganti
namun takkan ku lupa yang ini
takkan
adakah setiap awal ramadan 
akan senantiasa menjadi saat sedihku
menjadi petanda hilang akan sesuatu
kau tetap satu w910iku

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

think before you post

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
think before you post any picture, statement or anything else 
on your facebook, web or another site in the enternet.

fikir dahulu sebelum buang. itu kempen kitar semula. 
tapi yang ingin Q ketengahkan adalah
Fikir dahulu sebelum keluarkan sebarang kenyataan atau grafik dalam sebarang media
sebabnya?
sebab status tu la laki tak tegur bini, bini benci lelaki, clash sana sini, kawan ungkit sana sini
malu nak keluar sbb kawan tag gambar memalukan, gambar tuut kita tersebar
bak kata pepatah
terlajak kereta boleh gostan
terlajak post mau bergaduh
terjalak sentuh jadi apa kawan-kawan?
hahahaha
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

baru capai 50 follower dah nak berlagak?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sejahtera kawan-kawan
bukan nak menunjuk
gila kau mahu menunjuk-ninjuk baru 50 orang
aok me yang dah beridan0riban tak menunjuk pun
huhuhu
bukan menunjuk tapi penghargaan
ye la blog koi(saya@aku) ni baru setahun jagung
selepas migrasi dari wordpress (masih kekok sebenarnya)
maka segala sokongan dari aok me memang koi harapkan 
dan
hari ni koi(saya) nak perkenalkan
My Photo
terima kerana aok sudi menjadi pembaca blog koi yang baru setahun jagung ni
baik mari kita review blog Abg Zul kita ni
masa mula-mula masuk blog ni koi terpandang kat header dia yang super cool dan simple.
ape orang jawe kate simple but nice. huhuhu
berasal dari Jengka Pahang penulis ini banyak mengenengahkan banyak info yang menarik
entry murtabak mengkasar memang menyentap jiwa
huhuhuhu
dan
beliau ada menganjurkan satu pertandingan
malangnya kontes tu habis hari ni(15 Ogos) 
hwa..........
tak berkesempatan la koi nak join
sekali lagi terima kasih sebab aok sudi membaca
kalau ada ilmu mahu dikongsi
koi terima seadanya
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jangan kacau Mat Bangla mengamuk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nilah jadinya kalau kacau Mat Bangla nak berjiwang

 kan dah jadi hulk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lihat juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...