Sabtu

bangkai tak bernyawa kini sudah dibuang

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Penjara Pudu
 
sumber: klue

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
usai menonton satu dokumentari 
berkaitan sejarah Penjara Pudu 
yang telah dirobohkan atas nama pembangunan
hati sayu 
walaupun tidak pernah menetap di sana
sepertinya perlu ada yang ditinggalkan
bukan hanya sekadar sebuah kenangan
bak kata seorang bekas penghuni
banyak kenangan terukir indah abadi
mana taknya
di situlah dia mula kenal KY Jelly

hari beransur hari
manusia mula lupa sendiri~
noktah
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SAW 3D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

cuba ulang perkataan ni banyak kali
"I saw a sea shore on the seesaw "
hahahahahah
terbelit lidah tak nak sebut
rasa macam nak terpintal-pintal lidah nak menyebutnye
tapi ni la yang ayah Q ajar kecik-kecik supaya Q fasih
ape orang jawe cakap 'fluent in english language' gitu
huhuhu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

filem Saw yang baru mahu keluar sudah
katanya ni adalah filemnya yang terakhir
dalam #D lagi gitu
kalau sebelum ni mau ngeri terkejut terkujat melompat sesat
kalau dah buat dalam 3D ni mau apa ya?
mau terkeluar biji mata agaknya.
hahahah



keluar Oktober ni
so geng jom redah panggung sesame lepas grad
huhuu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jom senam joget

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Corbett Morning 2Image by Eileen Delhi via Flickr


Selamat pagi


hari ni Q nak ajak semua buat satu senaman ringkas
yang pastinya menyihatkan paru-paru dan perut
tak perlukan peralatan canggih seperti treadmill
mahupun kasut jogging berjenama Nike

layan...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Backlink Eksperiment

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Tulis posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1. pVidia Blog

 


PERATURAN
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jumaat

nak bas macam inilah, nanti boleh bawak mak dan abah jalan-jalan serata dunia

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Q nak bas@caravan aka rumah macam nilah.
boleh bawak pusing satu dunia...

so kena cari duit dari sekarang
seposen sehari cukup tak?
huhuhu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bila Pengarah filem menipu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Khamis

Cabaran Copy & Menang

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ya...kontes lagi. i laik..
kali ni dari bro Raja Kamil yang ensem
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk memenangi TIGA buah MP3 Player
Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw
Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com 
 
 
Jom ramai-ramai sertai! 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Read more: Cabaran ...( Copy & Menang !!! )
Under Creative Commons License: Attribution

Rabu

Drive Carefullylah # 2

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 http://qdetactive.files.wordpress.com/2009/01/safe.png
kalau sebelum ni Q addah tunjukkan betapa teruknya kalau accident kat sini
ni nak tambah lagi sikit
Amaran bagi ibu mengandung dan lemah semangat


Sinchan VS Hagemaru


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sinchan VS Hagemaru
   VS

Drive carefullylah

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Accident is going to happenImage by Gravestone via Flickr


Drive carefully
Indeed accidents can be avoided
If the nature of anger, like a fast and quick to be blocked
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Amaran bagi ibu mengandung dan lemah semangat
 (jangan nanti ade yang terkujat terperanjat terlompat sesat trauma lama pulak ye)
video ini memang sesuai bagi mereka yang suka memandu macam dunia ni dia yang punya
kalau bukan dia yang punya macam dia main kereta langgar-langgar kat funfair pulak
jalan raya bukan tempat berlumba okey
orang lain pun nak cepat juga
tapi bukan dengan bawa melulu membabi buta
kelak bukan orang lain yang binasa
kau juga yang menderita
wei berhemahlah wei
Malaysia ni antara kemalangan tertinggi wei di dunia
bawak macam nak tempah neraka
orang macam ni kita sengihkan saja
doakan mereka mati bahagia saja




 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selasa

Inventori Sahsiah Keguruan (INSAK)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 
 
Ya atau Tidak
itu saja jawapan yang perlu diberi
kalau dilihat sekali imbas memang memeningkan kepala
juga boleh kusut dibuatnya
mana taknya jawapan hampir sama
salah bulat persepsi lain pula yang terkena
ya INSAKlah namanya
mari kita tengok apa dia sebenarnya
 
 
 
Rasional
Calon perlu memiliki ciri-ciri sahsiah yang terpuji, positif serta kesediaan yang tinggi untuk memikul tanggungjawab sebagai guru. INSAK merupakan ujian bagi mengesan kesesuaian sahsiah calon untuk profesion keguruan. Komponen ujian ini mengandungi gagasan amanah, taat setia, ikhlas dan dedikasi, kawalan emosi, disiplin, kepekaan, kepimpinan, motivasi, kreatif dan inovatif serta kematangan fikiran. Komponen INSAK merupakan teras dalam MTeST dan calon perlu mencapai tahap yang ditetapkan.


Objektif
Komponen ujian ini bertujuan
memilih calon selaras dengan keperluan profesion keguruan;
mengenalpasti calon yang mempunyai sahsiah yang sesuai dalam bidang keguruan.


Format Soalan
Jumlah soalan: 135
Masa: 30 minit
Bentuk soalan: Soalan objektif dengan dua pilihan jawapan


Panduan Menjawab Soalan
Calon dikehendaki menjawab
secara spontan
purata 4 - 5 soalan dalam masa 1 minit 

Contoh Soalan Insak

 


Klik untuk tumbesaran

Klik untuk tumbesaran



Klik untuk tumbesaran



Klik untuk tumbesaran

Klik untuk tumbesaran


Klik untuk tumbesaran

Klik untuk tumbesaran

Klik untuk tumbesaran


 lain tentang insak

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Will you marry me?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hahaha
orang kata kawen ni jangan dibuat main
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Enhanced by Zemanta

Chicken a la Carte

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


hari ni Q nak kongsikan satu video 
yang Q rasa amat menyentuh jiwa dan raga yang Q ambil dari Cikgu GTO
bergenang jugaklah air mata jantan ni yuolz...walaupun tengah makan coki-coki masa tu.

Lihat juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...