Isnin

Raya Sakan Contest by Insan Tinggi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 salam kawan-kawan..
sedang bersemangat untuk menyertai contest
sejak menang contest Jiji-Fifi tempoh hari untuk peraduan BDay

ya contest lagi!!!!
kali ni Q nak sertai satu lagi peraduan anjuran 

peraduannya senang saja cuma masukkan gambar yang berkaitan dengan 'sakan'
hmm..bukan Pasaraya Sakan ye kawan-kawan
kalau ikut Kamus Kedah Amatur, sakan ni maksudnya hebat @ tak tersangka
jadi apa yang sakan sangat yang Q nak hebah-hebahkan ni
sebab Q meleleh tengok coklat Whittakers tu
 maka Q nak pertaruhkan


(takala mercun berbunyi)

ceritanya berbunyi begini
gambar 1:
alkisah terdapat satu pertarungan antara
Hulubalang Sarang Buaya dan Konco Yap Ah Loy.
oleh sebab perlawanan ini tidak ada kesudahan selama sepurnama, 
sehingga bini Hulubalang melahirkan anak pertama mereka masih tiada kesudahan juga
oleh kerana terlampau bosan akan pertarungan itu
maka hulubalang mengeluarkan jurus terhebatnya 
iaitu Jurus Mercun Bawang

gambar 2:
namun begitu jurus itu sedikit pun tidak menjejaskan kesihatan mahupun iman konco Yap Ah Loy itu.
malah beliau berjaya membalas jurus itu dengan Jurus Bunga-Bunga Cintanya 
yang diciptanya ketika mendengar lagu Di Atas Nama Cinta dendangan kumpulan UNIC

gambar 3: (Gambar yang dipertaruhkan)

oleh kerana tiada jalan lain
maka Hulubalang Sarang Buaya mengeluarkan jurus terakhir
iaitu Jurus Bauhulu Semperit di Bulan Syawal 
(atau lebih dikenali: 'bau lu buat hidung gua sempit' pada bulan-bulan lain).
maka tewaslah Konco Yap Ah Loy itu bergelimpangan
oleh kerana malu
Konco Yap Ah Loy itu menukar namanya kepada LifeBuoy
.....tammat.....


mahu tag
Azwandy Muhamad
Aniza Wahit
Sumpit2u
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kredit tu pelakon:
Ijul the Hulubalang & Apiz Lifebuoy

Krew:
Q the kartcnie

Paiz The Nippon Paint


peringatan: jangan lakukan aksi ini dirumah jiran.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


9 ulasan:

Lurunna berkata...

gile ahh gambar...cuncun..haha

Q berkata...

cun kan..hahaha

Aniza berkata...

nice pic...
all da best

Q berkata...

@aniza - harap2 dapat..
nak coklat!!!

[z@ck] berkata...

pergh..cantik gila..
thanks for joining..

btw, would you mind re-enter your entry link once again? coz yg u bagi just url blog kan..this time tolong re-enter url entry ni kat link box i ye..snang nak trace nanti =)

Q berkata...

ok bos!!

[z@ck] berkata...

thanks!

nanti boleh ajaq kot naa macam mana nak snap gambaq sayap tu.sempoi

Q berkata...

@zack - ok. kasik coklat dulu. hahaha

Cik Yana berkata...

baru jumpa page ni, terus terbaca entri. anyway sangat cantik pic last yang macam wing batman tu. SALUTE!

*teringin nak buat pic camtu

Lihat juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...